Smycken &
Reparationer

På bilden till vänster så visas var slitaget är störst på fattningen på en enstensring. En enstensring kan också få ett slitage i nedre delen av fattningen om den under många år legat an mot en annan ring. Både slitage av klor samt slitage av fattningens underdel går att laga. Om slitaget är långt framskridit så brukar vi rekomendera att tillverka en ny fattning som sedan lödes fast i ringskenan.

Är ett smycke lagat många gånger så hamnar man ibland i ett läge då det kanske är bäst att omarbeta sitt guldsmycke till ett nytt. Många gånger går det dock att reparera sitt gamla armband eller laga ”mormors” gamla ring.

På följande pdf filer finner du riktpriser på vad detta kostar, men mejla gärna en bild av ditt smycke innan vi ger dig info om exakt pris och om smycket går och är värt att reparera. Priserna på nedanstående reparationer är inkl. moms, men exklusive ev. tillkommande guld. Frakt tillkommer också på priserna med 80,- om ni inte hämtar i vår verkstad.

Leveranstid på reparationer är för icke komplicerade reparationer som t.ex ändring storlek av slät ring 2 – 5 dagar och komplicerade arbeten ca 4 veckor.